×
Devital beyazlatma

Devital beyazlatma / kanal tedavisi sonrası koyulaşan dişlerin beyazlatılması nedir?

Kanal tedavisi görmüş olan dişlerin canlılığını kaybetmesi nedeniyle ışık geçirgenliği değişmekte ve içerisine konulan kanal dolgusunun koyu rengini yansıtabilmektedir. Bu nedenle kanal tedavisi görmüş olan dişlerin iç yüzeylerine beyazlatma ajanları uygulanarak beyazlaması sağlanmaktadır.

Devital beyazlatma / kanal tedavisi sonrası koyulaşan dişlerin beyazlatılması nasıl yapılır?

*Renklenen dişin kanal tedavisi muayene ve röntgen ile kontrol edilerek herhangi bir iltihabı durum olup olmadığı tespit edilir. İltihap yok ise beyazlatma yapılabilir.

*Dişin arka kısmı açılır.

*Renklenmeye sebep olan dolgular kaldırılarak koruyucu dolgu ve beyazlatma ajanı yerleştirilir.

*Koyuluğun şiddetine göre 1-5 gün beklenir. Gerekirse beyazlatma ajanı yenilenir.

*Beyazlatma bittikten sonra 2 hafta koruyucu ilaç diş içerisine yerleştirilerek beklenir.

*Kalıcı dolgusu yapılır.

Devital beyazlatma / kanal tedavisi sonrası koyulaşan dişlerin beyazlatılması işlemi güvenli bir işlemdir. Yapılan çalışmalarda oldukça az sayıda kişide yan etkiler gözlenmiştir.

Devital beyazlatma / kanal tedavisi sonrası koyulaşan dişlerin beyazlatılmasının ortalama ömrü 1-3 yıl arasında değişebilmektedir.

Dişin görünen yüzeyine hiçbir işlem uygulamadan ve neredeyse hiç dişe dokunmadan yapılan bir beyazlatma işlemidir. Bu işlem yapılırken dişe anestezi yapılmasına gerek yoktur.

Devital beyazlatma / kanal tedavisi sonrası koyulaşan dişlerin beyazlatılması sonrası günlük rutin bakım ve yıllık diş hekimi kontrolleri dışında herhangi bir önleme gerek yoktur.